Archieffoto Paul Vis Quintus2

Zaalhandbal heren: DIOS wint ruim van Quintus

De streekderby in de eerste divisie tussen DIOS en de reserves van Koornneef W&S/Quintus is glansrijk gewonnen door de ploeg uit Midden-Delfland. Door de 24-16 overwinning revancheerde DIOS zich van de nederlagen tegen de reserves van Volendam (competitie) en Nieuwegein (beker). Quintus incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen en duikelde van plaats twee naar plaats zes op de ranglijst.

DIOS opende de wedstrijd sterk en profiteerde optimaal van de zwakke opening van de bezoekers. In de Ballonhal konden de toeschouwers het niet geloven, maar de thuisploeg liep in de eerste 12 minuten uit naar een 8-0 voorsprong mede door een sterke dekking. Hierna scoorde Quintus pas de eerste treffer. Deze zwakke opening deed Quintus de resterende speeltijd de das om voor een goed resultaat in Den Hoorn. De Heulse ploeg maakte teveel technische fouten en een geconcentreerd DIOS liep verder weg van de opponent. Bij rust was de voorsprong tien treffers voor de thuisploeg (15-5).

Het tweede bedrijf was van een minder niveau dan de eerste helft. Na de pauze wist DIOS de grootste marge te bereiken bij een 17-6 en 18-7 tussenstand. Quintus kwam terug tot zeven treffers (18-11), waarna de marge weer snel door DIOS op negen treffers gebracht werd (21-12). Dit was met nog 13 minuten op het scorebord. Dit was voor DIOS een prettige marge om de slotfase in te gaan. De overwinning kwam niet in gevaar voor de thuisploeg. Uiteindelijk won DIOS met 24-16 de eerste van de twee streekderby's van het seizoen.

Frank Koole was zes keer succesvol aan de kant van DIOS. De opbouwer deed dit uit zes toegekende strafworpen. Marc van Vliet was bij Quintus het meest productiefst. Hij kwam tot vier doelpunten.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus begon in de Eekhouthal stroef aan het duel tegen Celeritas. De Heulse ploeg keek al snel tegen een 7-2 achterstand aan. Daarna zette de thuisploeg aan en wist het al voor rust de opgelopen schade te repareren. Quintus leidde halverwege de wedstrijd met 17-8. Na de doelwisseling wist Quintus de marge te vergroten en won het ook de derde wedstrijd van het seizoen. Celeritas werd met een 35-21 nederlaag terug naar huis gestuurd. Quintus blijft koploper.