Zaalhandbal heren: Quintus pakt eerste overwinning in Bene-League

Eindelijk was de lang verwachte overwinning daar voor Quintus in de Bene-League. Tongeren werd nipt verslagen. Naast Quintus wonnen ook de andere regioploegen Westlandia en het derde team van Quintus.

Bene-League

De vreugde explosie bij de heren van Wematrans/Quintus was terecht na de eerste overwinning van dit seizoen. De Heulse ploeg zat er al enkele weken dicht tegen aan en nu lukte het dus tegen Callant Tongeren. Na een spannende slotfase scoorde de Heulse ploeg vlak voor tijd de winnende treffer.

De twee ploegen deden niets voor elkaar onder. De ruststand was 11-10 in het voordeel van de Belgische formatie, die de eerste ontmoeting tussen beide ploegen met 31-24 had gewonnen. Ook Tongeren moest erkennen dat Quintus gegroeid was tijdens het seizoen. Na de doelwisseling nam de thuisploeg een voorsprong van vier treffers (14-10), maar Quintus knokte zich terug en kwam bij 19-18 langszij. Met nog vijf minuten te spelen was de tussenstand 23-23. Pas bij 25-24 kon Quintus de eerste voorsprong in de tweede helft noteren en dat was psychologisch een belangrijk moment. Tongeren kwam nog langszij, maar in de laatste minuut kwam daar de winnende treffer van Quintus op het scorebord: 25-26.

Het derde team van Quintus blijft verbazen. In de VEKA hal in Helmond won de Heulse ploeg ook van Swift en handhaaft zich door de 35-21 overwinning als nummer drie. HVV'70, nummer twee, kan morgen de kooppositie overnemen van GHV. Quintus staat nu gelijk met HVV'70 en heeft één punt achterstand op GHV. Quintus opende scherp en leidde al snel met 10-4. De thuisploeg kwam daarna nog iets terug, maar Quintus wist voor rust de marge weer te vergroten. De ruststand was 19-11 voor de bezoekers. Na de pauze kwam de overwinning niet meer in gevaar en kon Quintus zelfs uitlopen naar een 35-21 overwinning. Nigel Zuiderwijk was goed voor acht treffers.

Hoofdklasse C

Een goede tweede helft leverde WPK/Westlandia een prima overwinning op tegen SOS Kwieksport. In sporthal Zuidhage won de Naaldwijkse ploeg met 28-24. Westlandia miste in de eerste helft de scherpte in de aanval. Verdedigend zat het wel goed in elkaar. Westlandia verspeelde een twee punten voorsprong en moest toezien dat SOS Kwieksport met een 15-14 voorsprong de rust in ging. Na de pauze werd de marge nog drie in het voordeel van de thuisploeg, maar daarna nam Westlandia onder aanvoering van de uitstekend verdedigend en aanvallend spelende Thijs Groenewegen en Ian van Adrichem definitief het heft in handen en won het de wedstrijd met 28-24. Het was al weer de zesde overwinning op rij voor de Naaldwijkse ploeg, die de druk houdt op de nummers één en twee.