Zaalhandbal heren: Quintus start kampioenspoule met nederlaag

Alle regioploegen moesten deze speelronde hun meerdere erkennen in de tegenstander. In de rentree in de kampioenspoule verloor Quintus van BEVO. In de eerste divisie hadden DIOS en de reserves van Quintus een valse start in de strijd om de vierde periode. Westlandia verloor van Oliveo.

Eredivisie, kampioenspoule

In de eerste wedstrijd van de kampioenspoule kon Koornneef W&S/Quintus tegenstander Targos BEVO ruim 40 minuten bijbenen. Daarna nam de landskampioen van twee seizoenen geleden afstand van de Heulse ploeg en kon het de eerste overwinning bijschrijven. In sporthal De Heuf won BEVO met 33-27.

In de eerste helft kon Quintus goed bijblijven bij BEVO. Halverwege de eerste helft was de tussenstand 8-8. Daarna liep BEVO weg naar een 11-9 stand, waarna Quintus goed terugkwam tot 11-11. In de laatste zes minuten voor de pauze wist BEVO een voordelige ruststand van 14-12 op het scorebord te krijgen. Na de pauze kon Quintus de thuisploeg het nog even moeilijk maken, maar langzaam liep BEVO uit. Na 40 minuten was de tussenstand 20-16, waarna een tussensprint van BEVO naar een 27-20 tussenstand de wedstrijd voortijdig besliste. In de resterende 13 minuten kon Quintus de opgelopen achterstand ongedaan maken. Beide teams sloten af met een 33-27 overwinning voor BEVO. Quintus heeft zich kranig verweerd tegen de deelnemer van de final four en uiteindelijke nummer drie van de BENE-League.

Voor de tweede keer dit seizoen moesten de reserves van Koornneef W&S/Quintus genoegen nemen met een nederlaag tegen Handbal Rotterdam. Leverde de eerste ontmoeting een 29-23 nederlaag op, de return eindigde bijna in dezelfde eindstand. In het Albeda College in Rotterdam won de thuisploeg met 30-23. De basis van de overwinning werd gelegd in het laatste gedeelte van de eerste helft. In de openingsfase ging het gelijk op, waarna Handbal Rotterdam bij 9-8 uitliep naar een 14-9 tussenstand. De Heulse ploeg kon niet meer herstellen en keek bij rust tegen een 17-12 achterstand aan. In de tweede helft kon de mede-koploper en kampioenskandidaat de voorsprong gemakkelijk behouden en won het verdiend met 30-23. Remco Hagen werd topschutter met zeven treffers. Volgende week komt de andere koploper, de reserves van Fiqas/Aalsmeer, op bezoek in Kwintsheul.

DIOS moest in Amsterdam een ruime nederlaag incasseren. Opponent APai/Aristos won met 23-14 en haalde hiermee revanche op de 25-24 nederlaag in Midden-Delfland eerder dit seizoen. De Amsterdammers kruipen zo langzaam omhoog om te kijken of ze nog een plaats in de nacompetitie kunnen veroveren. Quintus staat twee punten boven Aristos. DIOS is terug te vinden op plaats acht.

WPK/Westlandia heeft de uitwedstrijd tegen Oliveo met 31-22 verloren. Opvallend, want de heenwedstrijd werd met 36-29 gewonnen. In sporthal Het Nest in Pijnacker speelde de Naaldwijkse ploeg geen al te beste wedstrijd. De ploeg had moeite met het goed afronden van de aanvallen. Oliveo profiteerde hiervan en boekte de vijfde overwinning uit zestien wedstrijden. Volgende week kan Westlandia tegen nummer 11 Swift Helmond een overwinning.