Zaalhandbal heren: Quintus wint weer derby van DIOS

De derby in de heren eerste divisie tussen de reserves van Wematrans/Quintus en DIOS werd pas laat beslist in het voordeel van de Heulse ploeg. In de Eekhouthal won de thuisploeg met 23-20 en blijft samen met de reserves van Kras/Volendam aan de leiding. Het was dezelfde winstmarge voor Quintus als in de eerste wedstrijd tussen beide ploegen (24-27).

DIOS moet even pas op de plaats maken en heeft een achterstand van vier punten op de twee koplopers. Voor de ploeg uit Midden-Delfland wacht volgende week weer een topper. Volendam komt dan op bezoek. Quintus gaat op bezoek bij Snelwiek.

De wedstrijd in Kwintsheul ging gelijk op. Na ruim 20 minuten spelen was de tussenstand 6-6. DIOS bereikte de rust met de minst mogelijke voorsprong: 10-9. De bezoekers moesten aan het eind van de eerste helft afscheid nemen van Wouter van der Ende met een rode kaart. Na de pauze liep DIOS knap uit naar een voorsprong van drie doelpunten: 12-9. In de laatste tien minuten van de wedstrijd trok Quintus de wedstrijd alsnog naar zich toe. Het kantelpunt van de wedstrijd was bij 20-20. DIOS miste een kans en de break werd doeltreffend afgerond door Quintus. Daarna brak het verzet van DIOS en wist Quintus nog twee keer tot score te komen.

Bij Quintus was Bob Kouwenhoven met acht treffers het meest succesvol. Oud-Quintus speler Mark van Vliet schoot bij DIOS zes keer met scherp.

De wedstrijd tussen de reserves van Hellas en WPK/Westlandia werd afgelast, omdat er geen scheidsrechters kwamen opdagen.