Archief
Paul Vis archieffoto Benny  Heijker in de aanval tegen DIOS

Paul Vis archieffoto Benny Heijker in de aanval tegen DIOS

Zaalhandbal heren: reserves Quintus ontsnappen aan puntverlies

De reserves van Quintus blijven koploper na de tweede nipte overwinning op rij. DIOS verslikte zich in de uitwedstrijd tegen Havas. Quintus kon na een maand zonder wedstrijden geen punt meenemen uit Zwartemeer tegen Hurry Up.

Bene-League

De herstart van de Bene-League na de interlandperiode heeft voor Wematrans/Quintus geen punt opgeleverd. In sporthal De Eendracht in Zwartemeer moest de Heulse ploeg de winst laten aan JMS/Hurry Up. De Drentse ploeg had het initiatief en leidde halverwege de wedstrijd met 18-12. Deze marge bleef gedurende de tweede helft ook bestaan. Hurry Up won met 33-26.

Eerste divisie

De spanning stijgt in de top met nog acht speelronden te gaan en ook in de strijd om de derde periodetitel gaat het spannen, daarin zijn nog twee speelronden te spelen. De reserves van Wematrans/Quintus blijven na wederom een nipte winst koploper zowel op de ranglijst als in de derde periode. Volgende week zondag kan Quintus een voorschot nemen op de winst in de derde periode als het van runner-up Kras/Volendam 2 wint. Streekgenoot DIOS haakt definitief af voor de bovenste plaatsen.

In de Stadssporthal in Sittard werd de wedstrijd tussen van Sittardia en Quintus een regelrechte thriller. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Halverwege de wedstrijd leidde Sittardia met 14-13.Na de pauze kon geen beide ploegen afstand van de ander nemen. In de slotfase kwam Quintus op een 28-27 voorsprong. Het werd nog een moeilijke slotfase. De thuisploeg kreeg vlak voor tijd een strafworp toegekend. En dat met nog één seconde op de ploeg kon dat de gelijkmaker beteken. Doelman Sven Stok dacht hier anders over een pareerde de toegekende strafworp. Voor de tweede keer op rij kroop Quintus door het oog van de naald. Bob Kouwenhoven en Rene de Bakker waren goed voor ieder zes treffers.

Streekgenoot DIOS liet twee belangrijke punten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen. Het verrassend sterke Havas wist de vierde overwinning in de strijd om de derde periode te winnen en zit op het vinkentouw ten opzichte van Quintus. DIOS had het verdedigend niet op orde in sporthal Indische Buurt in Almere. Het begin was nog wel veelbelovend, maar gedurende de eerste helft ging het niet goed aan de kant van DIOS. Havas nam na het eerste half uur een 14-12 voorsprong. Na de pauze wist DIOS het verdedigend niet goed meer op orde te krijgen en incasseerde een 31-27 nederlaag.

Categorieen:
Sport