Zaalhandbal heren: ruime winst DIOS; nederlaag Quintus

DIOS wist het zelfvertrouwen weer op te vijzelen door het behalen van een ruime overwinning. Quintus kon niet stunten tegen de eerste Nederlandse tegenstander in de Bene-League.

Bene-League

Na drie nederlagen op rij tegen Belgische ploegen trof Wematrans/Quintus in JMS/Hurry Up de eerste opponent uit Nederland in deze jaargang van de Bene-League. In de Eekhouthal kon Quintus in de eerste helft meekomen met de tegenstander uit Zwartemeer, maar in de tweede helft was het verschil duidelijk te merken. De Drenten wonnen met 29-19.

Quintus keek al snel tegen een 1-3 achterstand aan, maar herstelde zich goed en leidde na ruim 12 minuten met 7-4. Hurry Up kwam terug in de wedstrijd en bij 9-9 nam het weer de leiding en gingen de Drenten met een 14-10 voorsprong de rust in.

Na de pauze wist Hurry Up de voorsprong te behouden en uit te bouwen. Na ruim 42 minuten stond een marge van zeven doelpunten op het scorebord (14-21). Quintus had moeite met scoren. Vaak stond doelman Hemmes (oud-Quintus) of paal succes in de weg. Het verschil werd nog vijf punten (16-21), maar in de laatste tien minuten verdubbelde Hurry Up de marge en won het de wedstrijd met 29-19.

Volgende week kan Quintus tegen de vierde Belgische tegenstander proberen om de eerste twee punten aan het totaal toe te voegen. De Heulse ploeg gaat op bezoek bij Sporting Nelo

Voor de tweede keer op rij bleef DIOS aan de goede kant van de score. De ploeg uit Midden-Delfland ging op bezoek bij promovendus US. In De Pijp in Amsterdam speelde DIOS een soevereine wedstrijd. In de eerste helft wist US nog bij te blijven en was het verschil maar drie doelpunten. DIOS leidde wel met 14-11. Na de pauze keepte Robin Luijs een goede wedstrijd. Hij werd mede geholpen door een goed collectief dat streed voor elk punt. Mark van Vliet werd met zeven treffers topscorer in de met 32-23 gewonnen wedstrijd. Bart Dessens mocht deze week na twee dagen het ziekenhuis verlaten. De klaplong zorgt er voor dat de speler minimaal zes weken uit de roulatie is. Daarnaast moet de ploeg het ook lange tijd zonder Frank Snelder doen. De opbouwer liep in de eerste helft een afgescheurde achillespees op.