Zaalhandbal heren: Westlandia pakt twee belangrijke punten

Westlandia behaalde een belangrijke overwinning in strijd om de bovenste plaatsen. De topper tegen Leidsche Rijn werd in winst omgezet. Het derde team van Quintus verloor in fysieke wedstrijd van Witte Ster/Tachos.

Het derde team van Quintus moest voor de tweede keer dit seizoen een tweede nederlaag op rij incasseren. Voor de tweede keer dit seizoen bleek Witte Ster/Tachos een maatje te groot. In Kwintsheul verloor Quintus met 24-25. In Waspik won de thuisploeg met 27-22 van de gasten uit het Westland. De Heulse ploeg liet het in de beginfase van de wedstrijd liggen. Het startte niet scherp en daar profiteerde de thuisploeg van. Dit gat wist Quintus voor rust niet te repareren. De ruststand was 15-10 in het voordeel van Witte Ster/Tachos. Na de pauze wist Quintus niet voldoende te profiteren van de twee rode kaarten bij de tegenstander. Na een fysiek harde wedstrijd won de thuisploeg met 27-22. In totaal vielen er 18 twee minuten tijdstraffen. Acht aan Heulse zijde en tien bij de tegenstander.

Hoofdklasse C

In strijd om de bovenste plaatsen heeft WPK/Westlandia twee belangrijke punten behaald tegen Leidsche Rijn. In sporthal De Pijl wist de nummer drie van de ranglijst met 25-22 te winnen van de runner-up. Westlandia heeft nu nog één punt achterstand op Leidsche Rijn. De wedstrijd ging gelijk op. In de eerste helft wist Leidsche Rijn wel een klein gaatje te slaan van twee treffers, echter Westlandia kwam terug, maar ging wel met een 13-14 achterstand de rust in. Na de pauze kwam de ploeg sterk de kleedkamer uit. Na ruim 38 minuten had de thuisploeg drie treffers voorsprong (18-15). Leidsche Rijn kwam terug tot 18-18, waarna Westlandia het heft in handen nam en uitliep naar een voordelige marge van twee treffers. De overwinning kwam in de laatste tien minuten niet meer in gevaar. Westlandia won dus met 25-22.

Trainer/coach Jules van der Donk vertrekt aan het eind van het seizoen bij de Naaldwijkse ploeg. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen.