Google Streetview 3

Zaalhandbal heren: Westlandia wint ruim, DIOS gelijk

Westlandia blijft meedoen om de eerste plaats na de ruime overwinning op het tweede team van sv Eemland. De reserves van Quintus doen dit ook, maar dan twee treden hoger. Na een matige eerste helft werd US verslagen. DIOS speelde gelijk tegen Olympia'89.

De reserves van Wematrans/Quintus blijven meestrijden om het kampioenschap. In de wedstrijd tegen US ging het in de eerste helft wel stroef met de Heulse formatie. In de Eekhouthal stond de ploeg uit Amsterdam na de eerste helft zelfs met 16-11. Na de pauze kwam Quintus op stoom en in het laatste kwartier van de wedstrijd wisten ze de bezoekers te kraken. Dit kon ook niet anders, want de bezoekers hadden maar twee wissels en dat brak de ploeg op tegen een volledige bank van de thuisploeg. Quintus won met 30-24 met Kevin Landsweer als topscorer (7). Rens Reijgersberg wist zes keer het net te vinden. Sjoerd Verlaan maakte zijn rentree. De reserves van Volendam en Quintus gaan samen aan de leiding.

In de eerste wedstrijd van de laatste periode heeft DIOS in de Ballonhal een punt laten liggen. Tegenstander Olympia'90/DOS'80 wist in een spannende slotfase alsnog een punt te pakken, waar het eigenlijk al op niets meer gerekend had. DIOS had na een 13-13 ruststand in de tweede helft een voorsprong opgebouwd. In de laatste twee minuten gaf de thuisploeg een voorsprong van twee doelpunten weg. De wedstrijd eindigde in 28-28.

De ploeg uit Midden-Delfland moet eigenlijk de vierde periode winnend zien af te sluiten wil het nog meedoen in de nacompetitie voor promotie. Overigens zal het derde team van Fiqas/Aalsmeer niet meedoen aan de nacompetitie ondanks het winnen van een periodetitel. Dit schept dan weer een mogelijkheid voor DIOS om middels de ranglijst toch een plaats in de nacompetitie te verkrijgen, dan zal de ploeg minimaal als vijfde moeten eindigen.

Hoofdklasse C

De strijd om het kampioenschap wordt ongemeen spannend met Helius en WPK/Westlandia aan de leiding met daarachter Leidsche Rijn en Deltapsort in de achtervolging. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal misschien het doelsaldo het verschil gaan geven in de strijd om het kampioenschap. Helius heeft plus 126 en Westlandia plus 118. Westlandia ging op bezoek bij het tweede team van sv Eemland en won vrij eenvoudig met 32-19. De ruststand was 13-6 in het voordeel van de Naaldwijkse ploeg waar keeper Gert-Jan Barendse goed inviel.