foto facebook Quintus

Zaalhandbal: meisjes B-junioren Quintus derde op NK

De meisjes B-junioren van Quintus hebben op het Nederlands Kampioenschap in de sporthallen Zuid in Amsterdam de derde plaats behaald. In de strijd om de derde en vierde plaats won Quintus na het nemen van strafworpen. De wedstrijd tegen SEW eindigde na de reguliere speeltijd in 17-17.

Quintus opende het kampioenschap tegen BEVO uit Panningen en won eenvoudig met 12-7. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen SEW uit Nibbixwoud. De strijd tussen de twee titelkandidaten uit poule A werd gewonnen door Quintus met 14-9. Beide ploegen troffen elkaar dus later voor de strijd om de derde en vierde plaats. De laatste poulewedstrijd werd door Quintus met 14-11 gewonnen van E&O uit Emmen.

In de halve finale trof Quintus een andere favoriet voor de titel, namelijk VOC uit Amsterdam. Het was een zeer spannende halve finale die pas na het nemen van strafworpen werd beslist. Na de reguliere speeltijd was de stand 11-11.