Paul Vis archieffoto Quintus-Hasselt

Zaalhandbal: nederlaag heren Quintus

De eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van BENE-League leverde voor Wematrans/Quintus een nederlaag op. De Heulse formatie kon het niet bolwerken tegen de Belgische opponent Hubo Initia Hasselt. Op zich is dat geen schande, want de Belgische ploeg eindigde vorig jaar als vierde in deze competitie.

Hasselt opende goed en stond na 7 minuten spelen met 6-1 voor. De Heulse technische staf nam een time-out om de ploeg op scherp te krijgen, maar eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Quintus kwam terug tot op drie treffers (9-6), maar verder liet Hasselt het niet komen. In de resterende 15 minuten van het eerste bedrijf werd het verschil tussen beide ploegen groter. De ruststand was 21-13.

Na de pauze bleef Hasselt makkelijk overeind en na driekwart wedstrijd keek de Heulse ploeg tegen een 31-19 achterstand aan. Hasselt won uiteindelijk met 37-24.