Zaalhandbal: Nederland opent EK met nederlaag

Het Nederlands damesteam met Yvette Broch uit Monster is het EK in Zweden met een nederlaag begonnen. In het openingsduel bleek Duitsland een maatje te groot voor de Oranje brigade. Duitsland won met 30-27 na een 4-13 voorsprong bij rust van Nederland.

De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Na een 4-4 tussenstand liep Nederland weg van Duitsland. Het grootste verschil was vijf doelpunten (9-4 en 11-6). In de slotfase van het eerste bedrijf wist Duitsland te profiteren van een mindere fase en kwam het terug tot op één doelpunt (14-13).

Na de pauze begon Oranje voortvarend en werd een 18-14 voorsprong bereikt. Nederland werd onzorgvuldig in de afronding en Duitsland was bijna in elke aanval trefzeker en scoorde na een 20-17 achterstand vijf keer op rij. Deze mokerslag kwam Oranje niet meer te boven en kon het verschil niet meer overbruggen. Duitsland won met 30-27.

Yvette Broch was twee keer trefzeker uit twee pogingen. De 100% score gold ook voor Debbie Bont (4) en Sanne van Olphen (2). Oud-Quintusspeelster Kelly Dulfer werd na ruim 43 minuten gediskwalificeerd met een rode kaart. Maura Visser, eveneens ex-Quintus, kwam bij haar rentree ruim 3 minuten in het veld.

Aanstaande dinsdag kan Nederland zich revancheren voor de nederlaag door Polen te verslaan.