Archief
Facebook 1 10

Facebook 1 10

Zaalhandbal: Quintus en DIOS sluiten af met overwinning

In de laatste wedstrijd in de nacompetitie hebben de dames van Quintus en de heren van DIOS een overwinning geboekt.

Dames

Kampioenspoule

Virto/Quintus heeft de laatste wedstrijd in de kampioenspoule in winst omgezet. In de Eekhouthal werd Succes Schoonmaak/VOC met 30-25 verslagen. Het was de eerste overwinningen vier ontmoeting tegen de Amsterdamse ploeg.

Quintus eindigt als nummer drie en speelt nog twee plaatsingswedstrijden tegen nummer vier Maedilon/VZV. VOC eindigt nu als nummer twee, maar dat heeft geen invloed op het thuisvoordeel in de finale om het Nederlands Kampioenschap. De Amsterdamse ploeg begint volgendeweek in een thuiswedstrijd in de best-of-three serie tegen Dalfsen.

Quintus kan het seizoen nog afsluiten als bekerfinalist. De halve finale in en tegen Dalfsen staat gepland op donderdag 11 mei.

Quintus raakt een derde speelster kwijt. Keepster Laura Govaarts, uitkomend in het tweede team, stapt over naar Vlug en Lenig.

Heren

Eerste divisie

De laatste wedstrijd in de nacompetitie is voor DIOS geëindigd in een overwinning. In sporthal Bloemhof in Aalsmeer won de ploeg uit Midden-Delfland met 29-21 van het derde team van Fiqas/Aalsmeer.

De ruststand in Aalsmeer was 16-9. Basis voor de overwinning was een solide verdediging en een aanval met weinig technische fouten. Frank Snelder nam de coaching tijdens de wedstrijd waar.

DIOS eindigt in de nacompetitie als nummer twee met zes punten uit zes wedstrijden. Nieuwegein is winnaar en gaat proberen om te promoveren naar de eredivisie.

Categorieen:
Midden Delfland Sport