Zaalhandbal: Quintus wint van DIOS

De eerste streekderby in de heren eerste divisie tussen DIOS en de reserves van Wematrans/Quintus is gewonnen door de ploeg uit Kwintsheul. In de Ballonhal was de Heulse ploeg met 27-24 te sterk voor de thuisploeg.

Quintus opende voortvarend en leidde na ruim tien minuten met 7-1. Dit was eigenlijk al niet meer te overbruggen voor DIOS. De ruststand was 16-10 in het voordeel van Quintus. In de tweede helft bleef de marge ongeveer gelijk. DIOS kwam nog op drie treffers (19-22), maar verder liet Quintus de thuisploeg niet terugkomen. De winst ging met 27-24 in de tas naar Kwintsheul.

Frank Snelder maakte zijn rentree bij de ploeg uit Midden-Delfland na ruim zeven maanden revalideren en kwam tot zeven treffers. Bij Quintus was good-old Wesley Roeleveld de meest scorende speler met zeven treffers.

Bij DIOS was Mark van Vliet te bewonderen. De linkeropbouwer kwam afgelopen zomer over van Quintus en speelde derhalve tegen zijn oude ploeg. Hij mocht de latste strafworp van de wedstrijd nemen en kreeg na zijn score applaus van beide kanten applaus. Stephan van Meteren maakte, na zijn lange revalidatie bij Quintus zijn rentree.

De reserves van Virto/Quintus zijn de competitie in de eerste divisie gestart met een ruime overwinning op Fiqas/Aalsmeer. In sporthal De Bloemhof in Aalsmeer won de Heulse ploeg met 27-18. Halverwege de wedstrijd was de marge reeds vijf doelpunten. Quintus leidde toen met 13-8.