Paul Vis archieffoto Benny  Heijker in de aanval tegen DIOS

Paul Vis archieffoto Benny Heijker in de aanval tegen DIOS

Zaalhandbal: reserveteams Quintus winnen

De reserveteams van Quintus hadden een dubbelprogramma in de Eekhouthal. Het leverde zowel de dames als heren een overwinning op tijdens de tweede speelronde in de eerste divisie.

Het tweede team van Virto/Quintus nam het op tegen PSV Handbal. Beide ploegen hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Quintus speelde een prima eerste helft en had PSV eigenlijk in de zak. De voorsprong in de rust was ruim met vijf treffers. Na de pauze zakte de thuisploeg in en profiteerde PSV bijna van de terugval. Met strijdlust werd door Quintus een nipte 29-28 overwinning geboekt. Quintus blijft medekoploper met vier punten uit twee wedstrijden.

Het tweede team van Wematrans/Quintus had het moeilijk met Snelwiek. Pas in de slotfase van de redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist Quintus afstand te nemen van de Rotterdammers. De rust werd bereikt in het voordeel van de Heulse ploeg: 14-13, dit was de eerste voorsprong van de thuisploeg Na de doelwisseling deden bede ploegen niets voor elkaar onder. Met nog ruim een kwartier spelen was de tussenstand 19-18. Pas in de laatste tien minuten wist Quintus een gat te slaan. Met nog ruim zeven minuten te spelen was de tussenstand 24-21. Quintus won voor de tweede keer oprij en nu met 27-22 en blijft medekoploper. Wesley Roeleveld en Rens Reijgersberg scoorden beiden 7 treffers.