Zaalhandbalsters Quintus starten met overwinning in Europa

Virto/Quintus heeft in de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Challenge Cup een goed resultaat neergezet om een voorschot te nemen voor een plaats in de kwartfinale. In de Eekhouthal won de thuisploeg met 35-25 van het Servische ZRK Naisa NIS.

Basis voor de overwinning werd gelegd in de defensie. De Heulse ploeg stond als een blok met de zusjes Zwinkels in het middenblok. Daarnaast wist doelvrouwe Jesse van de Polder zes keer te redden in één tegen één situaties. Quintus kon mede door dit optreden een marge van twaalf doelpunten opbouwen in de eerste helft. De ruststand was 19-7.

Na de pauze ging Quintus door en zette het de Servische tegenstander snel op grotere achterstand. Na 42 minuten spelen was de tussenstand 28-15. Met nog tien minuten op de klok was de voorsprong 32-21. In de laatste tien minuten kwamen beide ploegen niet veel meer tot score. Quintus won met 35-25 en kan morgenmiddag een tweede overwinning op ZRK Naisa NIS halen.

Daisy Hage maakt haar 150ste doelpunt en speelde haar 25ste wedstrijd in Europees verband en zij is hiermee recordhouder voor Quintus met zowel doelpunten als wedstrijden. Eva van der Wel maakte haar debuut in Europa.

De doelpuntenmakers: Lois Strik (8), Daisy Hage (6), Susan de Bakker (5), Lisanne Zwinkels (4), Esmee Martens (3), Amy Oostveen (3), Angelique van Duijvenbode (3), Iva van der Linden (2), Anouk Zwinkels (1).