Zaalkorfbal: ODO wint derby, CKC Maassluis en Dijkvogels winnen ook

erde klasse J

De streekderby tussen ONDO en ODO was spannend en de Maaslandse ploeg trok aan het langste eind. CKC Maassluis kan de titel bijna aanraken. Valto leed een nederlaag en zag de koploper uitlopen. Dijkvogels won eenvoudig van de hekkensluiter.

Eerste klasse E

Valto lijkt de kans op het kampioenschap te hebben vergooid. De achterstand op koploper VEO is opgelopen tot vijf punten. De Lierse ploeg vergat in Rhoon te winnen van RWA. Beide ploegen hadden de punten hard nodig. RWA wil wegblijven van plaats zeven en Valto wilde in het spoor blijven van VEO en wilde het gat met RWA vergroten. Dit lukt voor de Lierse ploeg niet. Valto ging onderuit met 27-21. Volgende week komt VEO op bezoek in De Lier en dan kan Valto misschien de smaak van de nederlaag tegen RWA wegspelen.

Tweede klasse I

De streekderby tussen ONDO en ODO is in de Westlandhal gewonnen door ODO. Door dit resultaat wipt ODO over ONDO heen op de ranglijst. ONDO had vanaf het eerste minuut het initiatief en had telkens een kleine voorsprong. Vlak voor rust kwam de Maaslandse ploeg voor de eerste keer op voorsprong. De 10-11 tussenstand was ook de ruststand. Na de pauze gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Na een 16-16 tussenstand wist ODO een kleine voorsprong te nemen van twee treffers (16-18) en deze marge bleek voldoende om in het restant van de wedstrijd de winst naar zich toe te trekken. ODO won met 22-19. ONDO ontvangt volgende week Kinderdijk. ODO krijgt Atlas op visite.

Met nog vijf wedstrijden te spelen blijft CKC Maassluis vijf punten voorsprong houden op nummer twee Kinderdijk. Op wedstrijddag negen won de koploper in de eigen Olympia sporthal van Atlas. Vanaf de eerste treffer had CKC Maassluis een voorsprong. De ruststand was 14-7 in het voordeel van de thuisploeg. Deze marge bleef nagenoeg de gehele tweede helft in tact. CKC Maassluis won met 22-16. CKC Maassluis gaat volgende week op bezoek bij Vitesse.

D

Dijkvogels heeft een gemakkelijke overwinning behaald op hekkensluiter Sperwer. In sporthal Maasdijk won de thuisploeg met 17-5 en blijft zo in het spoor van de nummers twee en drie. De achterstand op de twee ploegen bedraagt één punt. De nummer twee uit de competitie speelt een promotiewedstrijd. Volgende week speelt Dijkvogels een uitwedstrijd tegen ADO.