foto Martijn Molenaar WOS Media

Zaalkorfbal: ONDO vergeet zich veilig te spelen

Dijkvogels is gedegradeerd naar de derde klasse. ONDO had aan één punt genoeg tegen Vriendenschaar, maar verloor. ODO wist eveneens niet tot winst te komen. Valto gaf niet thuis tegen degradant Vitesse. CKC Maassluis won als enige regioploeg.

Eerste klasse E

Valto blameerde zich tegen Vitesse. In Barendrecht won de degradant met 27-20 van de Lierse ploeg. Dit is de grootste nederlaag in de zaalcompetitie voor Valto dit seizoen. De Lierse ploeg was al veilig en had naast de eer niets meer te winnen.

Tweede klasse E

Het doek is definitief gevallen voor Dijkvogels. Na één seizoen daalt de Maasdijkse ploeg weer af naar de derde klasse. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen verloor Dijkvogels van Fiducia. De middenmoter won in eigen huis met 21-15. Dijkvogels degradeert samen met Triaz.

ONDO heeft verzuimd zich op twee wedstrijddagen voor het einde van de competitie veilig te spelen. Tegen Vriendenschaar had de 's-Gravenzandse ploeg één punt nodig, maar moest de winst aan de tegenstander. Na slechte opening keek ONDO na een kwartier spelen tegen een 9-3 achterstand aan. Bij rust was deze achterstand nog niet weggespeeld en stond ONDO Met 12-8 achter. Na rust dicteerde ONDO de wedstrijd en kwam het zelfs met 17-16 voor. In de slotfase kon de 's-Gravenzandse ploeg de voorsprong niet behouden en verloor met 20-19. Volgende week speelt ONDO de inhaalwedstrijd tegen Kinderdijk. Bij winst is ONDO veilig en kan het onbevangen de derby spelen tegen ODO.

ODO heeft de tweede plaats niet meer in handen. In een rechtstreeks duel om plaats twee verloor de Maaslandse ploeg van de nummer drie Korbis. In sporthal De Hofstede startte ODO matig en stond zelfsmet 9-3 achter. De thuisploeg kwam terug tot een 7-9 achterstand bij rust. Na de pauze was het verschil tussen beide ploegen nog maar één punt in het voordeel van Korbis. Het lukte ODO niet meer om langszij te komen en het verloor met 20-18.

Tweede klasse H

CKC Maassluis heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Op bezoek bij TOGO won CKC Maassluis met 32-12. TOGO zal zich in de laatste wedstrijd veilig moetenspelen en hopen dat Korbatjo niet wint van RWA.