Barendrecht-Excelsior Maasssluis - foto Danny Ploegaert

Zaterdagvoetbal: allemaal verlies in bovenste klassen

Het regionale zaterdagvoetbal kende in de bovenste klassen geen goede dag. Alle teams die uitkomen in de Tweede divisie tot en met de tweede klasse verloren namelijk, ondanks een spectaculaire inhaalrace van Honselersdijk tegen TAVV in de tweede klasse C.

Excelsior Maassluis keek al na 2 minuten tegen een achterstand aan in de derby tegen Barendrecht. Ramy Salem maakte de 1-0 en Ali Khaldi maakte na 10 minuten de 2-0 voor Barendrecht. Na rust drong Excelsior aan en kwam het op 2-1 door Sefa Kurt. Helaas voor de Maassluizers wisten zij er niet nog een te maken en gingen zij dus met lege handen naar huis.

Vorige week wist 's-Gravenzande met 9 man nog netjes gelijk te spelen tegen Jodan Boys, maar tegen Argon verliep het deze zaterdag wat anders. Het team van trainer Richard Elzinga kon in Mijdrecht niet voorkomen dat Argon de drie punten in eigen huis hield. Het werd maar liefst 3-0 voor Argon, dat op de laatste plaats staat.

Eerste klasse A

Westlandia verloor haar tweede wedstrijd op rij. De Naaldwijkers waren niet opgewassen tegen koploper Sportlust'46. Die ploeg was thuis in Woerden met 2-0 te sterk voor Westlandia.

Het duel tussen TAVV en SV Honselerdijk kende een spectaculair verloop. De Honselersdijker keken op Sportcomplex Aardam West maar liefst tegen een achterstand aan van 5-0. Toch vond de ploeg van trainer Piet Boon de veerkracht om terug te komen en zorgde voor een eindstand van 5-4.

Tweede klasse D

Voor VDL zat het ook niet mee vandaag. In het thuisduel tegen SV CWO miste Pieter Selhorst zes minuten voor het einde de kans om 1-0 te maken voor VDL. Hij kon vanaf 11 meter de bal niet langs de keeper krijgen. In de 90e minuut maakte CWO de 0-1 en gingen de drie punten mee naar Vlaardingen.