Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande en HVC'10 halen uit

FC 's-Gravenzande en HVC'10 hebben in hun thuiswedstrijd een halve dozijn doelpunten weten te scoren. Excelsior Maassluis won eindelijk weer eens. Honselersdijk speelde gelijk. Westlandia en VDL bogen diep voor hun tegenstander.

Tweede divisie

Na zes wedstrijden zonder overwinning wist Excelsior Maassluis met 3-2 te winnen bij FC Lisse. De tricolores openden via Gerwin Lake na 25 minuten spelen de score. De statistieken vorig seizoen gaven aan dat de ploeg zelden verloor met een voordelige stand na de eerste helft. Na de pauze kwam FC Lisse snel langszij, maar verloor na de gelijkmaker een speler met een rode kaart. Stephan Kruithof bracht Excelsior Maassluis op een 2-1 voorsprong. Daan Blij verdubbelde de marge met nog tien minuten te spelen. In de slotfase kwam FC Lisse nog tot 3-2, maar de drie punten waren voor de tricolores.

Hoofdklasse A

Op het Juliana sportpark haalde FC 's-Gravenzande uit tegen streekgenoot Zwaluwen Vlaardingen. Tegen de verhouding in openden de bezoekers de score, maar na de pauze overklaste FC 's-Gravenzande de tegenstander. Sander Koeleman (2), Yuri Westhoff (2), Jan Verduijn en Frank Broos zorgden voor een grote overwinning.

Eerste klasse A

Voor de derde keer op rij incasseerde Westlandia een nederlaag. FC Aalsmeer profiteerde van fouten bij de Naaldwijkse ploeg en in de omschakeling kwam het vaak tot score. In Aalsmeer leidde de thuisploeg na de eerste helft met 2-1. Na de pauze verdubbelde Aalsmeer de voorsprong, waarna de thuisploeg zelfs met tien spelers kwam te staan. Westlandia wist met een man meer geen bres te slaan in de verdediging van de opponent. Tot twee keer toe kreeg Stefan Bron de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te score-, maar twee strafschoppen waren niet aan hem besteed. Na de eerste strafschop kreeg de keeper van Aalsmeer rood. Westlandia zette wel aan, maar kon de bal niet in het net krijgen. FC Aalsmeer deed dit wel en won uiteindelijk met 5-1.

Tweede klasse C

HVC'10 heeft op fraaie wijze de eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. Op sportpark De Rondgang won de thuisploeg met maar liefst 6-2 van RCL, dat de eerste nederlaag incasseerde. De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste helft. RCL opende nog wel de score, maar keek na de eerste helft tegen een 4-1 achterstand aan. Jurgen Warbout, Michael van den Bos, Robin van den Bos en Daryl Semin scoorden deze treffers. Na de pauze schoten Emiel Feitsma en wederom Rob van den Bos het halve dozijn vol.

Honselersdijk haalde een punt in de uitwedstrijd tegen UVS. Op sportpark Kikkerpolder in Leiden opende de thuisploeg in de eerste helft de score. Na de pauze schoot Tom van Veen een mooie vrije trap achter de Leidse keeper. Na een boeiende slotfase waarin Honselersdijk nog een strafschop claimde eindigde de wedstrijd in 1-1.

Tweede klasse D

VDL boog diep in en tegen Strijen. De thuisploeg overklaste VDL en won met 5-0. De ruststand was 3-0. Het was de eerste wedstrijd waarin VDL niet tot score kwam.