Leo de Jong 1

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande opent met nederlaag

De opening van het seizoen voor FC 's-Gravenzande leverde een zure nederlaag op. Al vroeg in de wedstrijd moest de Westlandse ploeg het doen met een man minder. Excelsior Maassluis wist net niet een 1-0 overwinning over de eindstreep te trekken en zag tegenstander De Treffers in de voorlaatste minuut langszij komen.

De druiven waren zuur voor Excelsior Maassluis in de tweede wedstrijd van het seizoen. De tricolores zagen opponent De Treffers vlak voor tijd de gelijkmaker scoren. De enige treffer van Excelsior Maassluis kwam na 54 minuten op naam van Gerwin Smally Lake. Lang leek het er op uit te draaien dat Excelsior Maassluis de tweede overwinning van het seizoen zougaan halen, maar de de thuisploeg bezweek toch vlak voor tijd voor de druk van De Treffers. In de blessuretijd claimden de tricolores nog voor een strafschop, maar dat werd niet gehonoreerd door de arbiter van dienst.

De rentree van FC 's-Gravenzande in de hoofdklasse leverde een kater op. Na elf minuten spelen moest FC 's-Gravenzande verder met tien spelers. De arbiter gaf Roel Stoffels na een duw in het strafschopgebied een rode kaart. Het leverde Stedoco ook een strafschop op die benut werd. Na ruim een half uur spelen leek de wedstrijd beslist. Uit een corner verdubbelden de bezoekers op het Juliana sportpark de score. Vlak voor rust kon Frank Broos de aansluitingstreffer maken, maar de toegekende strafschop werd gestopt. De laatste treffer van de middag viel twaalf minuten voor tijd.