Danny Ploegaert archieffoto HVC10 tegen Valken68

Zaterdagvoetbal: VDL speelt gelijk

In de tweede klassen wist alleen VDL een punt te vergaren. HVC'10 en Honselersdijk moesten genoegen nemen met een nederlaag.

In de eerste wedstrijd kreeg Honselersdijk de lastige uitwedstrijd tegen Valken'68 voor de kiezen. Dit bleek dan ook, want ruim een uur lang moest Honselersdijk met een man minder spelen. Nog voor dat het halve uur om was, ontving Youri Riepe een rode kaart. Honselersdijk weerde zich dapper, maar moest zich na ruim 60 minuten spelen toch gewonnen geven. Valken'68 opende de score en liep daarna uit naar een 3-0 overwinning.

HVC'10 moest een nederlaag slikken tegen DoCos. Aan de Rondgang kwam de thuisploeg op voorsprong. Leroy Smits opende met een mooi afstandsschot de score. Nog voor de pauze kwam DoCos langszij. In de tweede helft kwamen de bezoekers op 1-2 en lieten de voorsprong niet meer lopen. Na afloop van de wedstrijd was er nog commotie bij de scheidsrechter. De leidsman kwamen supporters verhaal halen. De arbiter werd vakkundig door het bestuur van HVC'10 bij de supporters weggeloodst. Jurgen Warbout mist de komende wedstrijden. Vanwege commentaar op de leiding ontving hij na afloop de rode kaart.

Tweede klasse D

VDL opende het seizoen in een klasse zonder andere regiogenoten met een gelijkspel. Op het eigen sportpark deelde het de punten met SVS. Marcel de Bruijn was voor rust trefzeker. De ruststand was 1-1. Na de pauze kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. Kees Ketting wist nog een punt voor VDL veilig te stellen.