Archief

Zaterdagvoetbal: VELO hard onderuit; Monster nieuwe koploper

Een sensatie in de derde klasse B. MVV'27 bracht koploper VELO een fikse nederlaag toe en de Wateringse formatie zag nummer twee sportclub Monster winnen van MSV'71. Hierdoor staat sportclub Monster op pole-position voor het kampioenschap, want als nieuwe leider ligt de titel voor het grijpen.

Op sportpark De Commandeur keek VELO al na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na de pauze was wederom binnen twintig minuten twee keer gescoord. Daarna werd de score verhoogd naar een 6-1 eindstand. Volgende week ontvangt VELO streekgenoot Maasdijk, dat uitgespeeld is.

Feest bij MVV'27 na de overwinning op VELO, want door het gelijkspel van Naaldwijk tegen Verburch gaat MVV'27 de nacompetitie in.

Op sportpark Polanen kreeg de thuisploeg het reeds gedegradeerde MSV'71 op bezoek. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van sportclub Polanen. Vlak voor tijd kwam de 3-0 op het scorebord en dat was ook gelijk de eindstand. Als sportclub Monster volgende week wint bij Schipluiden dan is het kampioen. Voor Robin Knoester betekent het dan de tweede keer dat hij als trainer op sportpark Polanen kampioen wordt. In 2009 won vv Monster de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen Hoekse Boys.

De kaarten voor de nacompetitie zijn geschud. Lyra, MVV'27 en sportclub Monster of VELO gaan strijden voor promotie naar de tweede klasse.

Tweede klasse C

Honselersdijk blijft in de race om een plaats in de nacompetitie. De Honselse ploeg won met 3-0 van DSO. Koploper UVS kwam niet tot winst en gaf vlak voor tijd de winst uithanden tegen RCL (1-1). UVS moet de koppositie af staan aan Honselersdijk en Voorschoten'97. Op de laatste speeldag moet Honselersdijk winnen en het doelsaldo in de gaten houden ten opzichte van Voorschoten'97. Als beide ploegen winnen beslist het doelsaldo. Honselersdijk (plus 13) speelt dan tegen Lugdunum en tegen Voorschoten'97 (+7) ontvangt RCL.

Tweede klasse D

VDL verloor op eigen veld met van kampioenskandidaat Hellevoetsluis, dat samen met BVCB aan de leiding gaat met nog één speelronde te gaan. VDL kan tot opluchting niet meer degraderen en is nu veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om de plaats in de tweede klasse te behouden.

Vierde klasse D

Quintus gaat op de laatste speeldag samen met Laakkwartier uitmaken welke ploeg de nacompetitie in gaat. Het wordt of Quintus of Laakkwartier. Quintus won van Concordia (4-0) en zag Laakkwartier verliezen van Vredenburch (2-4). Hierdoor heeft Quintus één punt meer dan Laakkwartier en is een gelijkspel aan de Leeuwerik voldoende om de nacompetitie te bereiken.