VELO-MVV27 - foto Leo Alleblas

Zaterdagvoetbal: VELO moet punten delen met MVV '27

Vier keer een gelijkspel in de inmiddels roemruchte Derde klasse B van het zaterdagvoetbal, waarin bijna iedereen van iedereen kan winnen. Ranglijstaanvoerder VELO moest genoegen nemen met een puntendeling tegen MVV '27. De Wateringers hebben weliswaar drie punten voorsprong op SC Monster, maar dat team heeft een wedstrijd minder gespeeld.

VELO - MVV '27

Koploper VELO had het moeilijk met de onbevangen aanvallers van MVV '27. In de blessuretijd van de eerste helft werd aan VELO een strafschop toegekend. Deze werd benut door Mick van Elswijk. Ruststand: 1-0. Na rust maakte MVV'27 gelijk via Michael Berrevoets. VELO kwam opnieuw op voorsprong en wederom door Mick van Elswijk. De Maaslanders toonden veerkracht en het was Haysam Aredelaziz die namens MVV' 27 de eindstand op 2-2 bepaalde.

Quick Steps - Lyra

De Haagse ploeg Quick Steps, die door diverse omstandigheden twee zaterdagen achter elkaar niet in actie was gekomen, ontving Lyra. Bij rust was het nog 0-0. De Lierenaren, die de afgelopen maand qua resultaten een jojobeweging maken, gingen uiteindelijk met lege naar huis, doordat Quick Steps in de tweede helft tot scoren kwam.

MSV '71 - SC Monster

Hekkensluiter MSV '71 was gastheer voor SC Monster. De bezoekers domineerden, maar konden dat niet in een doelpunt omzetten. Via enkele uitvallen probeerden de Maassluizers de Monsternaren te verrassen, maar dat bleef uiteindelijk zonder succes.

In de eerste minuut van de tweede helft was het dan wél raak voor Monster. De 0-1 werd gescoord door Frank van der Deijl. Na balverlies bij een uittrap van de Monster-keeper kon Matthijs Jansen MSV'71 op gelijke hoogte brengen. Monster kon vervolgens toch de wedstrijd, al was het niet zonder moeite, naar zich toetrekken. Via Wouter Ton en Koen Warners werd het 1-3

Verburch - Naaldwijk

Verburch had thuis wat recht te zetten voor de slechte wedstrijd van voorgaande week in Maasland. Ondanks drie opeenvolgende goede kansen in de eerste helft, stond het bij rust nog 0-0. Enigszins tegen de verhouding in, kon Naaldwijk op voorsprong komen. Nadat Thomas Karsten de 0-1 had gemaakt, produceerde Jordy van Calsteren de 0-2. De Poeldijkers rechtten de rug en wilden met alle energie een nieuwe nederlaag voorkomen. Dat lukte uiteindelijk ook door doelpunten van Sander Bom en Frans van der Meer.

Schipluiden - Maasdijk

Bijna halverwege de eerste helft kwam het eerste doelpunt uit de lucht vallen. Van grote afstand waagde Robert van Wandelen van Schipluiden een poging, die doel trof: 1-0. In de 37e minuut produceerde Maasdijk de gelijkmaker door Tim van der Voort. De ploegen gingen bij 1-1 aan de thee.

Na de rust scoorde de voor Maasdijk productieve Tim van der Voort de 1-2. Enkele forse overtredingen aan beide kanten leidden tot opstootjes, maar die werden in de kiem gesmoord. Het was verdediger Dennis Rijnsburger die Schipluiden op 2-2 bracht.

KMD - Duindorp

KMD ontving Duindorp. Het bleef tot de rust 0-0. In de tweede helft kwam de bezoekers op voorsprong, maar toch wist KMD er een gelijkspel uit te halen door een treffer van Mitch van de Wetering.

Vierde klasse D

Quintus - Concordia

Met vier treffers was Bart de Zwart de meest succesvolle speler van Quintus deze zaterdag. In de thuiswedstrijd tegen Concordia kwam Quintus al in het eerste half uur op een 3-0 voorsprong en stond het bij rust op 4-0. In het tweede bedrijf konden de Heulenaren uitlopen naar 9-1. Behalve de vier goals van De Zwart werden de Quintus-doelpunten gescoord door Daniël Holsteijn, Remco van der Knaap, Patrick Krens, Bas Otten en Dion Vis.