Zaterdagvoetbal: VELO nieuwe koploper in derde klasse B

In de derde klasse B van het zaterdagvoetbal een enorme domper voor ranglijstaanvoerder Lyra. Uitgerekend tegen rodelantaarndrager Ariston '80 gingen de Lierenaren de boot in. Van deze misstap werd dankbaar geprofiteerd door VELO.

In deze klasse was het duel Quick Steps -MVV '27 geschrapt wegens persoonlijke omstandigheden van een speler van de Haagse vereniging. De KNVB gaat maandag een nieuwe datum voor die wedstrijd vaststellen. Ook de wedstrijd Duindorp -SC Monster werd afgelast.

Ariston '80 - Lyra

Koploper Lyra kwam vroeg in de wedstrijd op achterstand tegen de hekkensluiter in de derde klasse B. Ariston '80 kon thuis in Delft in de loop van de eerste helft haar voorsprong uitbouwen tot 3-0. In de tweede helft werd het nog erger voor de Lyra, want de thuisploeg kwam op 4-0 en maakte er zelfs ook nog 5-0 van. Ariston'80 doet daarmee de laatste plaats over aan MSV '71.

KMD - Naaldwijk

KMD had in het begin van de wedstrijd het betere van het spel, maar in het tweede deel van de eerste helft was Naaldwijk wat sterker. Er waren in de eerste 45 minuten over en weer enkele kansen, maar bij de rust was het nog 0-0. Diep in de tweede helft gaf Jesse de Waard namens KMD een steekpass op Arend Baljon, die op zijn beurt Dylan Groen op maat bediende. De intikker van Groen bleek voor KMD drie kostbare punten waard.

Verburch - Maasdijk

Gastheer Verburch keek na een goede 10 minuten tegen een achterstand aan, doordat Stef Bruinen zijn club Maasdijk aan een voorsprong had geholpen. Maar al een paar minuten later werd de gelijkmaker gescoord door Dave Zwinkels. De wedstrijd werd na enige tijd ontsierd door een opstootje, wat enkele gele kaarten opleverde en zelfs een rode: voor René van der Lee van Maasdijk. Vervolgens maakte Dave Zwinkels zijn tweede treffer, waardoor het 2-1 werd.

In de tweede helft, waarin Maasdijk derhalve met tien man op het veld stond, kon Verburch aanvankelijk de voorsprong uitbouwen naar 3-1 (Dax Steentjes). Maar Maasdijk toonde zeer veel veerkracht. Uit een vrije trap maakte Tim van der Voort de aansluitingstreffer voor de bezoekers. Uiteindelijk werd het zelfs 3-3 door een eigen doelpunt van Verburch.

VELO - MSV '71

Na enkele kansen over en weer was het VELO dat op voorsprong kwam door Dirk Lelieveld. Mick van Elswijk scoorde de 2-0 en daarna ook de 3-0 (uit een penalty). Dat was tevens de ruststand.

Op aangeven van Dirk Lelieveld scoorde Ferhat Sönmez in de tweede helft de 4-0. Sönmez zou later ook de 5-0 maken, zijn negende in de huidige competitie. De eindstand werd door Yoery Verbeek op 6-0 bepaald. Uitkomst: VELO naar de bovenste plaats van de ranglijst en MSV '71 naar de laatste, als gevolg van het succes van Ariston '80 tegen Lyra.

Schipluiden- GDA

Schipluiden heeft deze zaterdag prima aan het doelsaldo kunnen werken. Slachtoffer werd het bezoekende GDA. De Loosduiners kregen klop met 7-0. Bij Schipluiden scoorde Sjoerd Boks vier doelpunten, de andere treffers kwamen op naam van Robert van Wandelen, Tom Roezen en Bart Boks.

Vierde klasse D

Quintus - Wateringse Veld GONA

In het duel van Quintus tegen de nummer 1, Wateringse Veld GONA, was het bij de rust 1-1. Het Heulse doelpunt kwam op naam van Daniël van Holsteijn. Na de thee maakte Wateringse Veld zijn status als koploper ruimschoots waar. De ploeg liep uit naar 1-4 en heeft daarmee nog geen enkel punt hoeven afstaan in de huidige competitie.