Foto WOS

Foto WOS

Zaterdagvoetbal: winst voor Excelsior Maassluis

In de bovenste klassen van het amateurvoetbal werden er door de regioploegen wisselvallige prestaties behaald. Excelsior Maassluis, FC 's-Gravenzande en Honselersdijk wisten te winnen, maar HVC'10 verloor en Westlandia speelde gelijk. De partij van VDL werd voortijdig gestaakt door een enkelbreuk van keeper Helena.

Tweede Divisie

Excelsior Maassluis - HVC Hardenberg

Al vroeg in de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en HVC Hardenberg kwamen de Maassluizers op voorsprong. Vincent van den Berg was de doelpuntenmaker. Kevin Vink maakte daar in de 13e minuut al 2-0 van door uit een counter te scoren. Ondanks een overwicht van Hardenberg kwam deze tegenstander niet tot scoren. Een grote kans voor de bezoekers werd door doelman Jean-Paul van Leeuwen gestopt, waardoor de ruststand 2-0 was.

In de tweede helft kwam Hardenberg nog terug door een doelpunt van Sargon Gouriye, maar zorgden Kevin Vink en Tobias Kleyweg voor de 4-1 overwinning voor Excelsior. In de ranglijst wipt Excelsior Maassluis over Hardenberg heen en staat nu zesde.

Hoofdklasse A

FC 's-Gravenzande - HSV Hoek

FC 's-Gravenzande heeft de drie punten in eigen huis weten te houden. Tegen HSV Hoek won de thuisploeg met 2-0. Na 25 minuten spelen kwam de bal vanuit een assist van Yuri Westhoff bij Frank Broos, die de 1-0 maakte. Nog voor rust was het Westhoff die nu op aangeven van Broos de 2-0 maakte.

In de tweede helft waren er nog kansen voor beide ploegen, maar wist niemand te scoren.

Eerste klasse A

Westlandia-Te Werve

Westlandia tegen Te Werve kon worden gezien als een zogenoemde zespuntenwedstrijd. In sportpark De Hoge Bomen was het geen mooie pot. Er waren weinig kansen; Te Werve leek de betere partij. De bezoekers kwamen dan ook in de 50e minuut op voorsprong. De Westlandianen deden nog wat terug. In de 76e minuut kregen zij een vrije trap, waaruit werd binnengekopt door Hamza el Yddri. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor het 1-1 bleef.

Tweede klasse C

SV Honselersdijk - Nieuwkoop

Honselersdijk was het aan zijn stand verplicht om te winnen van hekkensluiter SV Nieuwkoop. In eigen huis opende Tom van Veen in de tweede helft de score. Nieuwkoop bracht daarna de stand op 1-1, maar door doelpunten van Youri Riepe en Leon de Brabander kwam de einduitslag op 3-1 te staan in het voordeel van Honselersdijk.

Valken'68 - HVC'10

HVC'10 kwam in het duel tegen Valken'68 al vrij vroeg op 0-1 door een doelpunt van Jurgen Warbout. Valken'68 kwam terug tot 1-1, maar Leroy Smits zorgde ervoor dat HVC'10 nog voor rust op voorsprong kwam door een penalty te benutten. Tot aan een kwartier voor tijd kon HVC'10 deze voorsprong behouden, maar in de slotfase wist Valken'68 nog drie keer te scoren, waardoor de wedstrijd in 4-2 eindigde.

Tweede klasse D

Neptunus-Schiebroek - VDL

De wedstrijd tussen Neptunus-Schiebroek en VDL is niet uitgespeeld. In de 80e minuut van de wedstrijd brak VDL-keeper Yvore Helena zijn enkel, waarna de strijd werd gestaakt. Het stond toen 1-1. Doelpuntmaker aan VDL-kant was Rodney Remmerswaal.