Archief

Zeer grimmige sfeer in Burgemeesterswijk Maassluis

Er heerste zaterdagavond een zeer grimmige sfeer in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Zo'n vijfendertig buurtbewoners van de tegenovergelegen Molenwijk liepen rond 21.00 uur door de Burgemeesterswijk om hun solidariteit met de geplaagde bewoners van laatstgenoemde wijk te tonen. Bijna liep het uit de hand, zo weet een omstander te vertellen.

De groep was verdeeld in drie kleinere groepjes. Een groep liep langs een sportcentrum aan de Burgemeester Wesselinkstraat, waarna ook hangjongeren uit de Burgemeesterswijk zich verzamelden in de buurt van het sportcentrum. Volgens deze groep is die wijk van hen en moesten de Molenwijk-bewoners 'wegwezen'. Er zou daarbij een klap zijn uitgedeeld aan een bewoner van de Molenwijk. De inmiddels toegesnelde politie wist escalatie te voorkomen.



Burgemeester Edo Haan heeft zaterdagavond voor het Burgemeestersplantsoen en Vrijheidspark een noodbevel afgekondigd. Dat noodbevel geldt tot en met aankomende dinsdag. De afgelopen drie weken is er veel onrust in die buurt geweest. Dat mondde uit in vernielingen van gemeentegoederen, voertuigen van bewoners, ramen van woningen, alsmede het "intimideren en verleiden tot escalaties".

Categorieen:
Maassluis 112