Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zeker 16 Westlandse basisscholen staken

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 15 juni 2017 07:52


De 16 katholieke WKSO-basisscholen in Westland beginnen dinsdag 27 juni een uurtje later. De scholenkoepel geeft daarmee gehoor aan de landelijke oproep om op die dag te staken. Dat schrijft directeur Jos van der Ende in een brief aan ouders.

Volgens Van der Ende gaan leraren gebukt onder extreme werkdruk. "Ik denk dan aan de enorme administratieve rompslomp, de emotionele overbelasting door passend onderwijs en soms te grote klassen".

De directeur roept ouders en verzorgers op de leraren te steunen door de petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. "Elke stemt telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen".

PCPOW
De protestantse scholenkoepel PCPOW heeft nog geen besluit genomen over een eventuele staking, "maar de actiebereidheid is groot", laat koepeldirecteur Piet Vreugdenhil weten. Tot eind deze week hebben schooldirecteuren de tijd om een beslissing te nemen. Vreugdenhil vindt het belangrijk dat er daarna goed gecommuniceerd wordt.

Openbaar onderwijs
Ook de koepel van openbare scholen in Westland laat aan schooldirecteuren over wat zij willen. "Staken is het recht van iedere werknemer", benadrukt Jan van den Broek, voorzitter van het college van bestuur bij Stichting Openbaar Onderwijs Westland. Vreugdenhil onderschrijft dat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS