Archief
VELO-archieffoto

VELO-archieffoto

Zondagvoetbal voorlopig behouden bij VELO

Voetbalvereniging VELO in Wateringen blijft ook volgend jaar met een prestatief elftal actief op zondag. Daarover was onzekerheid ontstaan, omdat meerdere spelers hadden aangegeven over te stappen naar het zaterdag of een andere vereniging. Voorzitter Richard Wolf geeft echter aan, dat er genoeg spelers zijn behouden. Het team wordt bovendien aangevuld met 'een goeie nieuwe lichting'.

Het bestuur van VELO werkt momenteel wel aan een toekomstplan voor het zondagvoetbal. Over dat plan wordt aan het begin van het nieuwe seizoen een besluit genomen. De Wateringers hoopten dat de KNVB snel zou komen met een nieuwe competitievorm, waarin het voetbal over het gehele weekend wordt verspreid. "Helaas besloot de KNVB twee weken geleden dat proces voor tenminste drie jaar in de ijskast te zetten, hoewel de clubs unaniem voor een andere competitievorm waren", aldus Wolf op de website van VELO.

VELO is één van de vele verenigingen in de Haagse voetbalregio, die merkt dat het zondagvoetbal steeds minder populair wordt. Enkele jaren geleden werd daarom al een prestatief zaterdagelftal opgericht. Inmiddels is de belangstelling voor 'zondag' dusdanig teruggelopen, dat er nog maar één team over is. Dat team is overigens actief in de eerste klasse.

Categorieen:
Wateringen Sport