Archief

'Van der Goesstraatdrama' krijgt een staartje

Is het aanleggen van dakkapellen groot onderhoud of renovatie? Bewoners van de Van der Goesstraat in Honselersdijk zeggen renovatie, Vestia claimt dat het werk dat zij daar uit laten voeren groot onderhoud is. De Honselersdijkers, die dupe zijn geworden van slecht uitgevoerde werkzaamheden aan dakkapellen en schuren, willen meer vergoeding voor de schade die is aangericht.

Volgens het juridisch loket hebben huurders bij renovatie van huurwoningen recht op een verhuiskostenvergoeding van minimaal 6.095 euro. Dit geldt in het geval dat er door de renovatie moet worden verhuisd. Een van de bewoners van de Van der Goesstraat heeft ondertussen juridische hulp gezocht om te onderzoeken of de bewoners recht hebben op een dergelijke vergoeding.

Woensdagochtend kregen de bewoners te horen dat de bouw werd stopgezet, totdat Vestia de juiste vergunningen had aangevraagd. Bewoner Jan van Gorsselen laat weten dat de bewoners nog steeds wachten op een afspraak met Vestia. Na elf dagen is zijn dakkapel nog steeds niet af. Ook het dak van zijn schuur is nog niet klaar, daar ligt nu wel een zeil overheen, maar dat is niet bestand tegen de harde wind van de afgelopen dagen.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen