Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Prijskaartje' groot obstakel nieuw sportpark Polanen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 5 maart 2019 15:10

Foto: Archief WOS Media


Er zullen nog heel wat berekeningen en onderhandelingen nodig zijn om te komen tot een nieuw sportpark Polanen aan de Madeweg in Monster. Er is nu wel een alom gedragen voorkeursvariant, maar het 'prijskaartje' van ruim negen miljoen euro wordt als een fors obstakel beschouwd.

Tijdens een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad bleek maandagavond dat er veel vraagtekens worden gezet bij de onderbouwing van het investeringsbedrag. En welk deel daarvan kan worden opgebracht door de twee betrokken sportverenigingen: tennisclub MLTV '90 en voetbalvereniging sportclub Monster? Wethouder Pieter Varekamp bevestigde dat de gemeente zich qua financiële steun heeft te houden aan de subsidieregels die voor alle sportverenigingen in Westland gelden.

Een bijzondere factor in dit geheel betreft de huidige locatie van de tennisclub, aan de Jan Steenstraat. Hoeveel kan de grond daar opbrengen? Indien daar bijvoorbeeld een appartementencomplex mag worden ontwikkeld, kan die grond een flink bedrag opleveren. Maar de fractie van D66 ziet er liever duurzaam groen, of zoals het Wateringse steunraadslid Maxim van Ooijen zei: "Elke kern in Westland heeft recht op zijn eigen Hofpark".

Wethouder Varekamp gaat nu eerst verder intensief overleggen met de betrokken sportverenigingen. Tal van fractiewoordvoerders in de gemeenteraad zijn er van overtuigd, dat die ruim negen miljoen fors naar beneden bijgesteld moet kunnen worden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS