Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Waarom doet gemeente niets aan verkeerssituatie Bleijenburg?'

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: dinsdag 16 juli 2019 12:46

Foto: Google Streetview


De fractie Westland Verstandig heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W van Westland over de slechte staat van het wegdek van de Bleijenburg in De Lier en de communicatie daarover met klagende omwonenden.

Volgens de partij zijn inwoners al langere tijd bezig de staat van de weg verbeterd te krijgen: het wegdek is ongelijk en er zitten gleuven in. In eerste instantie zou de gemeente, volgens Westland Verstandig, inwoners hebben toegezegd om hier iets aan te doen. Vervolgens zou de gemeente zich afstandelijker hebben opgesteld en niet meer op vragen van omwonenden hebben gereageerd, aldus de partij. Uiteindelijk heeft een Lierenaar een klacht bij de gemeente ingediend over het niet-reageren. Ook daarna bleef een reactie van de gemeente uit, zo stelt de partij.

Westland Verstandig wil dan ook van het college weten waarom de communicatie van de gemeente met inwoners hieromtrent niet beter verloopt. Ook wil de partij horen of de gemeente het wegdek van de Bleijenburg op korte termijn gaat opknappen.

Daarnaast is een vraag gesteld over het handhaven van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op de Bleijenburg. De partij noemt reacties van de gemeente en politie op vragen van omwonenden hierover 'teleurstellend': die zouden hebben aangegeven geen actie te ondernemen. Westland Verstandig wil nu weten welke maatregelen er mogelijk zijn om op deze weg toch het maximum van 30 kilometer per uur af te dwingen buiten de handhaving.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS