Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Wagon bij tramstation Schipluiden maakt verhaal compleet'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: dinsdag 5 maart 2019 17:28

Foto: historicus Jacques Moerman


Het karakteristieke tramstation in Schipluiden verkeert al decennia in bijzonder goede staat, maar toch ontbreekt er wat: de luifel aan de buitenkant. De Historische Vereniging Oud-Schipluiden wil die luifel terug hebben.

Het stationsgebouw uit 1912 is een van de laatste overblijfselen van het roemruchte WSM-tijdperk in het Westland. Er bestaan nog drie stationsgebouwtjes: aan de Verspycklaan in Naaldwijk, aan de Monsterseweg in 's-Gravenzande en dus aan de Otto van Zevenderstraat in Schipluiden.

De historische vereniging gebruikt het stationsgebouw vandaag de dag als expositieruimte, onder meer in de wachtkamer. Maar die ruimte is veel te klein om scholieren te ontvangen. Een luifel zou veel verschil maken. Je geeft niet alleen de bezoeker meer comfort, maar herstelt ook de historische aanblik van het Rijksmonument.

Onthulling in 2020?
Het college van Midden-Delfland wil de historische vereniging een handje helpen met een investering van zo'n 226.000 euro. Het is de gemeenteraad die er later deze maand over beslist. 


Niet alleen de luifel staat op het wensenlijstje van de historische vereniging. "Het perron keert terug en wij willen ergens tramrails vinden en neerleggen. Het zou helemaal mooi zijn als wij ergens een wagon te pakken kunnen krijgen. Dat maakt het verhaal compleet", vertelt Jacques Moerman van de historische vereniging. 

In 2020 bestaat de Historische Vereniging Oud-Schipluiden 50 jaar, een halve eeuw. Volgens Jacques Moerman een mooi moment om dan de herbouw van de luifel te vieren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS