Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

‘Cultureel en creatief leermoment’ bij zomerbloemententoonstelling

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 13 augustus 2017 19:02


De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft besloten voor de schooljeugd een "cultureel en creatief leermoment" te gaan verbinden aan deze jaarlijkse expositie. Voor dit initiatief bestaat nu de ruimte doordat de tentoonstelling niet meer in de zomervakantie wordt gehouden.

Op vrijdagmorgen 8 september zullen de groepen 7 en 8 van de katholieke basisschool 't Startblok uit Honselersdijk en de openbare Daltonschool uit Naaldwijk tijdens een bloemschikwedstrijd laten zien hoe creatief zij met bloemen zijn.

In het kader van Open Monumentendag bezoeken beide scholen de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk, waar dan ook de Nationale Zomerbloemententoonstelling plaatsvindt. Voor of na een rondleiding door de monumentale kerk zullen de betrokken leerlingen - in de geest van het thema van de tentoonstelling: ‘ErfGoed’ - een bloemstukje in een kinderlaarsje, klomp of kinderschoen maken. Het schoeisel krijgt in de expositie een plaatsje bij de kamer van Sinterklaas.

Een jury zal, namens Monumentaal Westland en de organisatie van de tentoonstelling, de mooiste drie werkstukken per klas kiezen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS