Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

‘De Dijkgraaf moet locatie Papedijk vergeten’

Door: Richard Vroom

Gepubliceerd op: dinsdag 24 mei 2016 22:42

Foto: Timo Ploemen


Paardensportcentrum De Dijkgraaf kan zich niet gaan vestigen op een locatie aan de Papedijk in 's-Gravenzande. Een kleine meerderheid van de Westlandse gemeenteraad (20-18) stemde dinsdagavond tegen een motie om - ondanks belemmerende milieuregels van de provincie - vestiging op die plek mogelijk te maken.

"Wij moeten niet iedere keer het braafste jongetje van de klas willen zijn", motiveerde mede-indiener Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland). Peter Duijsens (Westland Verstandig) was er van overtuigd, dat er wel ontheffing van landelijke regelgeving mogelijk is.

Wethouder Ouwendijk was heel stellig in zijn verzet tegen de motie. "Het is echt niet mogelijk een vergunning af te geven", zei hij. Hij is op gesprek geweest in het provinciehuis. Volgens Ouwendijk is het verschil tussen wat is toegestaan en wat de te verwachten stikstofneerslag is, veel te groot om een eventuele ontheffing tot een haalbare kaart te maken.

Tijdelijke vergunning
De Dijkgraaf had een tijdelijke vergunning van vijf jaar (1 juli 2010 tot 1 juli 2015) op een locatie aan Plaats Langeveld in Monster. Enkele omwonenden hielden de gemeente aan de toezegging dat er geen verlenging zou komen. Met het perspectief op mogelijke alternatieven, is de gedoogperiode keer op keer verlengd. Op 11 mei zou de gemeente ontruiming van het centrum afdwingen. De Dijkgraaf is evenwel in beroep gegaan bij de voorzieningenrechter.

Zo ongeveer de enige mogelijkheid om binnen de gemeente Westland nog een alternatieve locatie te vinden, schuilt in de overname van een bestaande manege, zo liet wethouder Ouwendijk weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS