Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

‘Vergunning manege aan Papedijk laat ruim een jaar op zich wachten'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 31 augustus 2016 23:01

Foto: Archief WOS Media


Als echt alles meezit en er niemand 'onderweg' bezwaar maakt, zou paardensportcentrum De Dijkgraaf in november volgend jaar een vergunning kunnen hebben voor de locatie aan de Papedijk in 's-Gravenzande. Dat zei wethouder Ouwendijk woensdagavond in antwoord op een vraag van fractievoorzitter Keizer van GemeenteBelang Westland.

De verlening van een omgevingsvergunning is volgens Ouwendijk in de eerste plaats afhankelijk van de milieu-procedure bij de provincie, die een half jaar duurt. Daar zou je met de aanvraag voor een omgevingsvergunning op vooruit kunnen lopen, maar dan kom je alsnog  "ergens in november 2017" uit.


LPF-raadslid Witkamp is er van overtuigd, dat het veel sneller zou moeten kunnen indien niet van het maximum van 56 paarden wordt uitgegaan, maar om een vergunning voor 39 paarden zou worden gevraagd. Dan zit je onder een bepaalde norm en dan kan het veel sneller, betoogde Witkamp. Ouwendijk vond dat een niet haalbare oplossing. Voor de oplossingen die wél haalbaar zijn, moet je volgens de wethouder toch echt aan 'zijn' doorlooptijd denken.

Dwangsommen
De Dijkgraaf had eigenlijk al ruim een jaar weg moeten zijn van de huidige locatie aan Plaats Langeveld in Monster. Enkele naaste buren hebben de gemeente aan gedane toezeggingen gehouden, waarna in de loop van dit jaar een handhavingsprocedure in gang is gezet.

De opgelegde dwangsommen zijn overigens nog niet betaald en de gemeente heeft nog niet tot incasso besloten. Fractievoorzitter Duijsens (Westland Verstandig) kwam met de suggestie om van die incasso af te zien, als de Dijkgraaf alsnog binnen enkele weken van Plaats Langeveld verdwijnt. "Uw oplossing lijkt wel op het afdingen op de markt", reageerde Ouwendijk. "Het zal dan wel regeltechnisch moeten kunnen", sprak hij terughoudend. "Ik hou me aanbevolen voor iedere passende oplossing", besloot de wethouder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS