Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

‘Zó ligt Druivenkrentster er nu bij!’

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 5 november 2019 22:11

Foto: Westland Verstandig


De gemeenteraadsfractie van Westland Verstandig is zeer ontstemd over de wijze waarop sommige kunstwerken van de gemeente zijn opgeslagen. Het toppunt van die boosheid is de huidige verblijfplaats van het kunstwerk ‘Druivenkrentster’ dat in de tuin van het gemeentekantoor in ’s-Gravenzande stond.

De fractie stuurde het college van B en W een foto die dinsdagochtend genomen is op het "gemeenteperceel wat bekend staat als gemeentewerf De Lier", aldus Westland Verstandig. "Eerder heeft onze fractie al opmerkingen gemaakt over de wijze waarop opslag plaatsvindt van gemeentekunstwerken, ook onder meer van het Machteldbeeld dat in Monster ligt te verpieteren".

De fractie vindt de toestand van de Druivenkrentster, die in een open rommelhoek van de Lierse opslag ligt "tekenend voor de wijze van handelen van dit college, dat zelfs van dit soort simpele zaken een ontzettende puinhoop weet te maken".

Westland Verstandig vraagt zich af, waarom er blijkbaar hierop geen toezicht wordt gehouden. De partij verlangt openlijke excuses van de verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil. "Wat zijn de schadelijke gevolgen van deze wijze van opslag als kunstwerken uiteindelijk toch weer gebruikt gaan worden? Wie wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden?", wil de fractie verder weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS