Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

'Bevriezing' Honderdland fase 2 deels weer ongedaan gemaakt

Het medio augustus genomen besluit van de Westlandse gemeenteraad om de ontwikkelingen op bedrijventerrein Honderdland fase 2 in Maasdijk op slot te zetten, is dinsdagavond alweer gedeeltelijk geschrapt. Dit is gedaan om wél gewenste bouwprojecten zo min mogelijk vertraging te bezorgen.

Het destijds in een extra vergadering genomen voorbereidingsbesluit was bedoeld om ongebreidelde huisvesting van arbeidsmigranten te voorkomen. Dat 'bevriezingsbesluit' was nodig geworden omdat het geldende bestemmingsplan voorzag in de bouw van logiesonderkomens. Oorspronkelijk oogmerk was de vestiging van een hotel voor zakenlieden en toeristen, maar meerdere ontwikkelaars waren bezig met plannen voor arbeidsmigrantenhotels.



Drie eilanden

Honderdland fase 2 omvat drie eilanden. Omdat op de eilanden II en III andere bouwprojecten in ontwikkeling zijn (een kantoorgebouw en een distributiecentrum) zouden die projecten onbedoeld een aanzienlijke vertraging kunnen oplopen als gevolg van het genomen 'bevriezingsbesluit'.

Door de fractie van Gemeentebelang Westland werd een motie ingediend om - bij wijze van spreken - te bereiken dat die twee eilanden weer worden ontdooid. Verantwoordelijk wethouder Cobie Gardien ontraadde deze motie en zei dat er keihard gewerkt wordt aan een nieuw ontwerpbestemmingsplan voor het hele gebied.

De motie behaalde bij stemming een minimale meerderheid: 19-18. Behalve alle oppositiepartijen sprak ook de VVD-fractie zich voor de motie uit. De drie andere coalitiepartijen, CDA, LPF en ChristenUnie-SGP, waren tegen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Politiek