Archief

'Aangifte- en meldingsbereidheid in Westland moet omhoog'

De politie-eenheid Den Haag en de gemeente Westland willen de aangiftebereidheid en de meldingsbereidheid van onder meer Westlanders verhogen. In 2017 was de bereidheid van burgers om aangifte te doen 24,1 procent en 34 procent is bereid tot het doen van een melding. Dat schrijft burgemeester Agnes van Ardenne in een brief aan de Westlandse gemeenteraad.

Om zowel de aangifte- als de meldingsbereidheid te verhogen wil de politie een betere communicatie met de burgers mogelijk maken, het doen van aangifte makkelijker en laagdrempeliger maken, een verbeterde selectie en rangschikking toepassen en onderzoeken of het mogelijk is om meldingen die bij de gemeente gedaan worden, te combineren met meldingen die bij de politie binnenkomen, zodat er een completer beeld over een probleem ontstaat.

In het tweede kwartaal van 2019 zal er een gezamenlijke voorlichtingscampagne starten van politie, Openbaar Ministerie en gemeenten in het verzorgingsgebied van de politie-eenheid Den Haag. Aan de politiek wordt vanaf nu de ontwikkeling van het aantal aangiftes en meldingen gerapporteerd om een zo volledig mogelijk beeld over de criminaliteitsontwikkeling te schetsen.

Categorieen:
Westland Politiek