Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Aanzienlijke daling inbraken in Den Hoorn'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019 15:17

Foto: WOS Media


Er zijn de afgelopen maanden in totaal vier verdachten aangehouden voor de inbraakgolf in Den Hoorn en een deel van Delft. Dat bleek woensdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor slachtoffers van de 42 inbraken in De Hoornbloem in Den Hoorn. De aanhoudingen hebben volgens het Openbaar Ministerie geleid tot een 'aanzienlijke' daling van het aantal inbraken.

In december zijn twee 17-jarige jongens aangehouden, medio februari kon de politie ook nog twee mannen van 20 en 30 jaar arresteren. Drie van hen zitten nog vast en moeten binnenkort voorkomen bij de rechtbank. "Nadat de eerste twee zijn aangehouden, heeft de politie het inbraakcijfer aanzienlijk zien dalen", vertelt Carolijn Eijgenraam van het Openbaar Ministerie. Cijfers ondersteunen die lezing deels. In december had Den Hoorn nog last van 11 inbraken, in de maanden daarna daalde dat naar respectievelijk 3, 4 en 7.


Bij de aanhouding van de laatste twee verdachten, vond de politie zo'n 200 gestolen spullen. Die waren woensdagavond niet aanwezig. "Wel is het zo dat van een groot aantal goederen inmiddels afstand is gedaan, zodat we kunnen gaan zorgen dat ze terugkomen bij de eigenaar. Bij een aantal goederen moet nog een kleine procedure doorlopen worden voordat dat kan gebeuren."

Foto's van de goederen zijn te vinden op politie.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS