Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Alle kinderen in Westland moeten aan sport kunnen doen'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 9 augustus 2018 18:18

Foto: Beweegcoach Linda van Etten en kinderfysiotherapeut Wendy Scholtes betrokken bij opstart


Onder het motto 'Geen enkel kind buitenspel' wil de gemeente Westland alle kinderen de kans bieden om aan sport te doen. Daarom is het project Sportkanjers Westland gestart. Dit is gericht op kinderen die motorisch niet zo handig zijn, sociaal minder vaardig of niet lekker in hun vel zitten.

In opdracht van de gemeente zijn Beweegcoach Westland, Kinderfysiotherapie regio Westland, Sportief Advies en Vitis Welzijn sinds januari bezig met het opzetten van dit project, dat gebaseerd is op een landelijk initiatief. Het vindt zijn oorsprong in een onderwijsmethode die is ontwikkeld door drs. Gerard Weide uit Almere.

Sportverenigingen in Westland die willen deelnemen aan dit traject dienen te beschikken over één of meer bevoegde trainers. Zij zijn opgeleid door stichting Sportkanjers en beschikken over een certificaat.

In oktober gaat de eerste lessenreeks van start. De Sportkanjerclub heeft twee locaties. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen op maandag van 17.00-18.00 uur terecht in De Wielepet in Monster. Voor kinderen van 10 t/m 12 jaar worden de lessen verzorgd op donderdag van 16.15-17.30 uur op Sportpark Verburch in Poeldijk.
De kosten voor deelname bedrag 100 euro voor 14 weken. De Sportkanjerclub is aangesloten bij het Kindpakket van de gemeente Westland in het kader van bijzondere bijstand.


Er zijn bij de start tien verenigingen bij 'Sportkanjers Westland betrokken: Voetbal: KMD, Velo en Verburch; Handbal: Verburch; Dans: DOS en Heppie Dance; Judo: Mahorokan en Velo; Hockey: HV Westland; Volleybal: Monza.
In het voorjaar van 2019 wordt een nieuwe groep sportaanbieders getraind voor Sportkanjers, waardoor de lijst met verenigingen zal worden uitgebreid.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS