Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Begin 2020 eerste paal Harmonie'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 17 juli 2019 17:47


Tien jaar na de sloop van het muziekgebouw de Harmonie in het centrum van Naaldwijk is er schot in de zaak. Architectenbureau HET wil begin volgend jaar starten met de bouw van een appartementencomplex op het terrein.

Het gebouw krijgt, hoe toepasselijk, de naam Harmonie. Er komen 20 appartementen, verdeeld over vijf verdiepingen. De onderste bouwlaag is grotendeels gereserveerd voor parkeren.


Al zes jaar is HET Architectenbureau achter de schermen druk met de plannen, die nu in een stroomversnelling zijn gekomen. "Het wordt een groter gebouw dan de Harmonie", zegt architect René Hoek. "Een groter gebouw in volume. Het complex wordt een verdieping hoger dan het oorspronkelijke gebouw."


Huize Bijdorp

Die hoogte baart direct omwonende Corry Schreuder-Fransen zorgen. Als bewoonster van rijksmonument Huize Bijdorp is ze bang voor schaduw. "Het wordt heel massaal en het belemmert mijn uitzicht." De buurvrouw heeft al aangekondigd bezwaar te maken.


Toch hoopt de architect begin 2020 met de bouw te starten, zodat eind 2020 de eerste sleutels overhandigd kunnen worden.Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS