Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Betaald parkeren en wasstraat in Harnaschpolder'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018 11:28

Foto: Google Streetview


Op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn komt mogelijk een parkeerterrein met 120 (betaalde) plaatsen en daarbij een wasstraat. Een lokale ondernemer heeft zich hiervoor gemeld bij het bedrijvenschap. Deze wil hiermee huidige en toekomstige parkeeroverlast oplossen.

Op dit moment beschikken bestaande bedrijven op hun eigen terrein over onvoldoende parkeerruimte. De bedrijven voldoen wel aan de parkeernormen, maar er is geen rekening gehouden met parkeren van auto's van bijvoorbeeld onderaannemers. Dit zorgt nu al voor overlast door voertuigen die langs de kant van de weg staan en dit zou alleen maar toenemen, wanneer meer bedrijven zich op het terrein gaan vestigen.

Het bedrijvenschap wil nu een parkeerverbod instellen met intensieve handhaving. "Zonder goed en betaalbaar parkeeralternatief zou dat echter betekenen dat de auto's voor een belangrijk deel geparkeerd gaan worden in omliggende woonwijken."

Het college van B en W in Midden-Delfland heeft de gemeenteraad voorgesteld een stuk grond in erfpacht uit te geven aan de ondernemer. Het voorstel wordt op 13 februari behandeld in een commissievergadering.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS