Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Bewoner Ververij gaf sleutel aan drugscriminelen'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 13 september 2019 11:57

Foto: Handhaving Maassluis


De bewoner van een appartement aan de Ververij in Maassluis gaf zijn huissleutel aan de drie mannen die daar op 18 juni werden aangehouden vanwege drugsoverlast. Dat zegt burgemeester Edo Haan deze week in Het gesprek met de burgemeester, dat vanaf vrijdagavond te zien is bij de WOS.

Na de inval van de politie zijn de mannen onlangs veroordeeld tot celstraffen tot vier weken voor bezit van cocaïne. De woning werd op last van de burgemeester gesloten, maar de huurder is eind augustus toch teruggekeerd. Aanvankelijk was dat toegestaan, omdat hij vijf dagen de tijd had om de woning leeg te halen. De bewoner besloot echter toch te blijven.

Verhuurder Vestia is inmiddels een uitzettingsprocedure gestart. Een kort geding wordt binnenkort behandeld bij de rechtbank in Rotterdam. "Hij moet in mijn ogen gestraft worden, door in elk geval niet meer terug te keren in dat pand", aldus Haan.

De gemeente heeft de afgelopen periode gesproken met omwonenden en het blijkt niet bij de drugsoverlast te blijven. "Er speelt meer in die flat. We zijn bezig met oplossingen daarvoor te vinden. We zijn in nader overleg met Vestia en instellingen die zorgen voor begeleiding voor mensen met een rugzakje. We zitten er bovenop om het te normaliseren."

Het gesprek met de burgemeester is elke vrijdag te zien vanaf 19.00 uur na het WOS Nieuws. Heb jij een vraag voor de burgemeester van jouw gemeente? Stel deze dan als video via WhatsApp in naar het nummer 06-57589278 en wie weet is jouw vraag dan te zien in de volgende uitzending.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS