Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Denk mee over noodopvang in Midden-Delfland'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 23 september 2015 16:44


De gemeente Midden-Delfland roept burgers op mee te denken over mogelijkheden voor noodopvang van vluchtelingen in de gemeente. Dat is de uitwerking van een motie die dinsdagavond is ingediend namens alle partijen in de gemeenteraad.

Wethouder De Goede ziet, evenals tijdens de commissievergadering van twee weken geleden, geen kansen voor tijdelijke opvang in grote gebouwen. Ze nodigde daarop de raad uit om met ideeën te komen. Die had echter in de motie juist gevraagd om met burgers, maatschappelijke instellingen en organisaties om de tafel te gaan om de kansen te onderzoeken.

VVD-fractievoorzitter Gert-Jan van Dooremaal stelde de wethouder daarop voor om via de media een oproep aan burgers te doen, omdat er genoeg creatieve geesten in Midden-Delfland wonen. Elly de Jong (PvdA): "De opvang kan in sporthallen, kerken, lege boerderijen, het maakt niet uit."

In de motie werd verder gevraagd om de aanpak voor het huisvesten van zogenoemde statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) versneld uit te voeren. Op die manier moet eind 2016 worden voldaan aan de huidige taakstelling van 51 die door het Rijk is opgelegd. Op dit moment heeft Midden-Delfland een achterstand als het gaat om het huisvesten van statushouders. De extra inspanningen mogen overigens niet ten koste gaan van eigen inwoners die nu al op een wachtlijst staan voor een nieuwe woning.

Wethouder De Goede herhaalde wat zij ook in de commissievergadering had gezegd. Namelijk dat zij juist in het versneld huisvesten en zelfs vergroten van het aantal te huisvesten statushouders kansen ziet.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS