Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Doe iets aan parkeerprobleem Ter Heijde'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 26 juni 2019 16:49

Foto: in de Heijdse kerk


Alle wethouders van Westland waren woensdag op bezoek in Ter Heijde. Het college bezoekt maandelijks een andere kern om te proeven wat onder de bewoners leeft. In Ter Heijde is foutparkeren en het gedoe met parkeervergunningen een ding.

Het collegebezoek - dit keer zonder burgemeester Bouke Arends - begon in de kerk aan het dorpsplein. Daarna ging men, via nieuwbouwproject De Admiraal en het duin naar reddingboot Prinses Margriet. Die wordt gerestaureerd om later als blikvanger bij de entree van het dorp te fungeren.

Tijdens de rondleiding praat belangenclub Hint de wethouders bij over het parkeerprobleem. In het dorp liggen talloze parkeerplekken die alleen voor vergunninghouders zijn, terwijl strandgasten er ook parkeren. "Boa's moeten actief handhaven", zegt Astrid Leurink van Hint. 

Bovendien is het aanvragen van de parkeervergunningen dit jaar erg rommelig verlopen. "Er zijn geen brieven gestuurd, diverse mensen hebben een bekeuring gehad." Leurink heeft dit aangekaart en hoopt dat er actie volgt. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS