Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Duidelijke afspraken nodig voor Overgaagbrug'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 4 december 2017 16:39

Foto: YouTube


Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over de tijden waarop de Overgaagbrug in Den Hoorn wel en niet open gaat voor vaarverkeer. Dat zegt een rondvaartondernemer uit de regio in gesprek met WOS Media.

De brug wordt niet opgehoogd naar een doorvaarthoogte van 1,80 meter, zoals watersportverenigingen hadden gehoopt. Het ophogen zou zo'n 3,5 miljoen euro kosten en dat is voor de gemeente Midden-Delfland te veel. De gemeente vroeg omliggende gemeenten en de provincie Zuid-Holland mee te betalen, maar kreeg nul op het rekest.

Momenteel heeft de Overgaagbrug een doorvaarthoogte van 60 centimeter, maar hij kan wel open voor vaarverkeer. Dat gaat echter mogelijk problemen opleveren als de brug in maart maanden van werkzaamheden weer open gaat. Het maakt dan deel de Zuidhoornseweg, de nieuwe verbindingsweg tussen de Reinier de Graafweg in Delft, de A4 en de Harnaschdreef. Dit zorgt ervoor dat de weg veel drukker wordt bereden.

Daarom zouden dus goede afspraken nodig zijn, zodat alle gebruikers weten waar ze aan toe zijn. "Een heel praktisch probleem zou zijn, dat de brug open is en hulpdiensten staan te wachten. Dat is niet ideaal", zegt ondernemer Sybolt Harkema. " Anderzijds is het voor ons niet ideaal als de brug niet opengaat tijdens spitsuren en wij wel willen doorvaren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS