Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Economische schade door verscherpte grenscontroles Hoek van Holland'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam maakt zich grote zorgen over een voorgenomen verscherping van de grenscontroles binnenkort in Hoek van Holland. Hij vreest veel vertraging en daardoor economische schade.

Aboutaleb zei dat donderdag in de gemeenteraad, meldt mediapartner RTV Rijnmond. De VVD en Leefbaar Rotterdam hadden vragen over verstekelingen die via Hoek van Holland het Kanaal over willen steken. De laatste drie maanden waren er bijna honderd pogingen.

"Mijn zorg geldt voor de bureaucratie die ge├»ntroduceerd wordt binnenkort ten aanzien van de controles van de lading in zijn algemeenheid en het vaststellen van de identiteit van de chauffeurs". 

"Dat is een zodanige verzwaring van de bureaucratie op het doorlaatpunt dat er vertragingen gaan ontstaan. Daar zijn we bang voor. Dat leidt tot economische schade voor de bedrijven en voor de transport en logistiek in Nederland", aldus Aboutaleb in de gemeenteraad.

Volgens Aboutaleb is er nauw overleg met de douane en de marechaussee over de veiligheidsmaatregelen in Hoek van Holland.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS