Archief

'Fietsen voor m'n eten' eindigt als derde

Het is Marja van der Ende niet gelukt de Plattelandspioniers verkiezing te winnen. Haar initiatief 'Fietsen voor m'n eten' verkreeg 918 stemmen, en eindigde als derde van de 75 kanshebbers in de eerste stemronde.

Naast de nummers 1 en 2 van de stemronde, koos de vakjury drie andere initiatieven uit om door te gaan naar de volgende ronde. Die vindt later deze maand plaats in de Achterhoek.

Het bericht van de uitslag kwam voor de Westlandse woensdag per mail. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld en had ik graag meegedongen naar landelijke eeuwige roem. Maar ik las de mail na thuiskomst van een gezellige dag Courgettesoepfietsen, die ik net met een groepje meefietsers had beleefd. Dus heel lang bleef dat gevoel niet hangen. En ik kan alleen maar trots zijn op het resultaat."

Fietsen voor m'n eten is een initiatief waar je dagelijkse boodschappen bij elkaar kunt fietsen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. Marja heeft zelf al ruim anderhalf jaar geen supermarkt meer bezocht en ze organiseert regelmatig fietstochten om anderen te laten zien hoe zij dit idee ook kunnen oppakken.

Categorieen:
Westland Cultuur