Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Ga niet zwemmen in water Wollebrand'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 17 mei 2019 11:14

Foto: Nelleke Arnout 1


Wie dit weekend even lekker buiten wil zwemmen, kan beter geen duik nemen in de plas bij de Wollebrand in Honselersdijk. Vanwege de aanwezigheid van blauwalgen heeft de omgevingsdienst Midden-Holland een negatief zwemadvies afgegeven.

Wie in aanraking komt met blauwalgen kan last krijgen van irritaties aan de ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen.

De naastgelegen waterskibaan behoort niet tot de zwemzone en kan wel gewoon worden gebruikt.

Kwaliteit verslechterd
De afgelopen jaren is de waterkwaliteit in de Wollebrand aanzienlijk verslechterd. Vooral lozingen vanuit de tuinbouw spelen daar een rol in, meldde het Hoogheemraadschap van Delfland eerder. Deze lozingen zorgen voor meer gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten (een belangrijke voedingsbodem voor blauwalg) in het water. Hierdoor kon tijdens een groot gedeelte van het vorige zwemwaterseizoen niet worden gezwommen in het water bij de Wollebrand.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS