Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Geen cliënten tussen wal en schip bij jeugdzorg in Maassluis'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 6 juli 2018 13:08

Foto: Signbiblio


Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg, zijn er in Maassluis geen cliënten tussen wal en schip geraakt. Dat is een van de conclusies van de Rekenkamercommissie Maassluis. Toch zijn er nog wel wat verbeterpunten te noemen, vooral op het gebied van preventie, het vroeg signaleren van problemen, maatwerk en continuïteit in de overgang naar jongeren die 18 worden.

Verder is er ook landelijke wetgeving, bijvoorbeeld op het gebied van privacy, die het instanties moeilijk maakt om problemen op tijd te signaleren en ermee aan de slag te gaan. Ook zou er veel beter zicht moeten komen op de daadwerkelijke realisatie van de gestelde doelen. Zowel de raad als ambtenaren, het wijkteam en de hulp- en zorgverleners hebben daar nu geen zicht op.


Om de jeugdzorg in de komende jaren te verbeteren, worden er een aantal suggesties gedaan. Zo zouden de verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de diverse instanties duidelijker moeten worden, en zouden cliënten moeten worden betrokken bij de ontwikkeling van het sociale wijkteam 'Vraagraak'. Verder zou de gemeenteraad beter bekend moeten worden gemaakt met informatie over jeugdzorg in de stad.

Het college van burgemeester en wethouders neemt de aanbevelingen over. Het gehele rapport is hier te lezen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS